Cees van Meerten

Fotograaf / Beeldend kunstenaar/Grafisch vormgever

Cees van Meerten (1964) maakt werk waarin de uitdrukking voorrang krijgt boven de afbeelding. Het gaat de fotograaf niet om het overtuigend afbeelden van de zichtbare werkelijkheid. Veel belangrijker, vindt hij is dat de gedachte of het gevoel uit het fotografisch werk naar voren komt. Cees is ervan overtuigd, dat het opwekken van een gevoel los kan staan van herkenbare voorstellingen. Felle kleuren tegenover donkere, haast grimmige kleurcombinaties. Verval tegenover optimisme en opgetogenheid. Als fotograaf tracht hij de ziel van zijn onderwerpen in 'gevoelde' kleuren op een persoonlijke manier weer te geven. Naast kleurrijke maakt Cees ook krachtige zwart-wit foto's.

De onderwerpkeuze in zijn vrije fotowerk is voor Cees niet alleen een zaak van eenvoudigweg onder de indruk raken. Het heeft zeker ook te maken met de ideeën in zijn hoofd. Hij komt niet alleen dingen tegen om te fotograferen, maar bewust of onbewust, is hij er ook naar op zoek.

Naast zijn werk als fotograaf ontwerpt Cees regelmatig website, logo's en divers drukwerk voor bedrijven en particulieren. Een voorbeeld hiervan is deze website en het drukwerk voor Gorcums Gouden Eeuw NU!

 

Cees van Meerten

FotoExpressie Beeldcommunicatie
Weteringsingel 130
3342 AL Hendrik-Ido-Ambacht
078 - 68 24 715
06 - 24 200 103

 

 

Kunstcafé Rivierenland

Kunstcafé Rivierenland heeft als doel om ontmoetingen te laten plaatsvinden tussen kunstenaars van alle disciplines om zo verbindingen te leggen.

Agenda

Geen activiteiten gevonden

Search