Isolde van Meerten

Mixed media

Mijn naam is Isolde van Meerten. Al jaren verdiep ik mij in kunst door naar het museum te gaan en documentaires over kunst en kunstenaars te kijken. Hierdoor heb ik een liefde voor 'gekke kunst' ontwikkeld. Kunstwerken, die je hersens laten kraken, omdat wat je ziet 'vreemd' is, buiten de werkelijkheid en daarom voor mij uitdagend. Nooit eerder had ik bedacht dat ik zelf ook kunst kon maken. Tot 2016. Toen viel het kwartje en plotseling borrelde het ene na het andere idee op, waar ik niet aan voorbij kon gaan.  Ik heb geen creatieve opleiding of materialenkennis. Ik ben 'gewoon begonnen'.

Ik gebruik allerlei soorten materialen en vaak vind ik deze in de kringloopwinkel (sowieso heerlijk om hier rond te struinen!). Soms vind ik dingen op straat en verwerk ik die in een kunstwerk. Deze kunstvorm wordt mixed media genoemd.  Mijn werken hebben meestal de naam van een liedje. Soms laat ik me inspireren door één of meerdere liedjes, soms werk ik aan de hand van een idee en zoek ik er later een passend nummer bij. Ik neem de tijd voor het maken van een werk en ben vaak met meerdere stukken 'tegelijk' bezig. Dan heb ik nog niet alle benodigde materialen gevonden of ik heb nog niet helemaal bedacht hoe een kunstwerk eruit zal zien. 

Ik geniet ervan om dingen te laten ontstaan en in het moment op te gaan als ik ermee bezig ben! Heb of zie jij mogelijkheden om mijn werk of een deel ervan te exposeren, dan kun je uiteraard contact met me zoeken! 

 

Kunstcafé Rivierenland

Kunstcafé Rivierenland heeft als doel om ontmoetingen te laten plaatsvinden tussen kunstenaars van alle disciplines om zo verbindingen te leggen.

Agenda

Geen activiteiten gevonden

Search