Cootje Smit

Mozaiek, Mixed Media.

Na 15 jaar creatieve workshops en kinderfeestjes gegeven te hebben houdt Cootje zich nu bezig met haar grote passie: mozaïek
Naast mozaïek schildert en beeldhouwt ze ook graag.
In haar werk speelt Cootje met verschillende materialen.
Marmer, smalti, leisteen en art glas zijn haar favorieten.
Ze gebruikt ook schelpen, kralen, stenen, keramiek (hand gemaakt) en porselein.
Al deze mooie materialen in combinatie met schilderen, leer en ijzer ziet men terug in haar werk en maakt het zo speciaal.
Haar inspiratie en haar fantasie worden met name geprikkeld door de materialen waarmee Cootje werkt, de natuur, figuratieve of abstracte beelden en door het gevoel wat alles geeft, de energie die het uitstraalt.
Cootje observeert, slaat van binnen op wat ze ziet en legt wat haar inspireert vast via foto en tekening. Dit alles wordt verder uitgewerkt voor haar mozaïek of schilderij.
Werken met zoveel kleuren en vormen heeft haar hart gestolen en geeft haar energie.
Maskers en beelden uit Afrika en Oceanië hebben een speciale plaats in haar leven. Het mysterieuze, de betekenis en de schoonheid van maskers uit deze gebieden inspireren haar tot het creëren van eigen masker met mozaïek of in een beeld.

Cootje Smit

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Kunstcafé Rivierenland

Kunstcafé Rivierenland heeft als doel om ontmoetingen te laten plaatsvinden tussen kunstenaars van alle disciplines om zo verbindingen te leggen.

Agenda

Geen activiteiten gevonden

Search