Roos Vlasblom & 
Margot van der Woude

Viltkunst aan de Lek

In Viltkunst aan de Lek bundelen Roos Vlasblom en Margot van der Woude hun gezamenlijke liefde voor de natuur en wol in het bijzonder.
Geïnspireerd door textiel kunst en nijverheid en de ontwikkeling hiervan door de eeuwen heen, zoeken zij samen naar hedendaagse toepassingen.
Altijd nieuwsgierig naar de oorsprong en de verhalen onderzoek en experimenteert Roos tot er een nieuw beeld, een nieuwe taal ontstaat. ‘’Mijn onderzoekjes zijn mijn dagboek, mijn atelier is mijn  laboratorium’’.
Kleuren, ritmes en patronen  vormen een rode draad in het werk van Margot. ‘’Spelen met wol, verf en metaal  geeft mij rust en energie. Ik laat me inspireren door wat ik zie in de natuur’’
Vilt is een vriendelijk materiaal, het geeft  een  warm en veilig gevoel en maakt een harde ruimte zachter, zowel in beeld als in akoestiek. Daar maken zij gebruik van in hun projecten en opdrachten  voor particulieren en openbare ruimtes.

 

Voor deze kunstmanifestatie willen wij  werken maken waarbij we uitgaan van de  magische kleuren van de Gouden Eeuw en  inzoomen op stofdetails in de schilderijen.

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

 

Kunstcafé Rivierenland

Kunstcafé Rivierenland heeft als doel om ontmoetingen te laten plaatsvinden tussen kunstenaars van alle disciplines om zo verbindingen te leggen.

Agenda

Geen activiteiten gevonden

Search