Ieteke Hageman-Lamme 

IHL Keramiek.

Keramiste

Eind negentiger jaren heb ik bij beeldend kunstenaar en keramist Eric du Chatinier (Vuren) mijn kennis verworven over de verschillende kleisoorten, het glazuren en bewerkingstechnieken.

Gerda van de Brug heeft mij de kans geboden om in haar atelier te komen werken. Ik heb er de vrijheid om te experimenteren en plezier te beleven in de keramiek.

In de loop der jaren heb ik mijn eigen stijl ontwikkeld. In mijn werkstukken overheersen kleurrijke ronde vormen, in contrast met een donkere effen tint. Soms ook een combinatie van oxide en glazuur waardoor je de klei en zijn structuur goed blijft zien.

De keramische technieken blijven me boeien en ik zoek altijd naar mogelijkheden om mijn creaties te verbeteren. Een bijzondere techniek is bijvoorbeeld het ‘Raku-stoken’. Het is daarbij steeds een verrassing hoe de werkstukken uit de hete Raku-ton komen en hoe het craquelé effect er zal uitzien.

 

 

Ieteke Hageman-Lamme

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Kunstcafé Rivierenland

Kunstcafé Rivierenland heeft als doel om ontmoetingen te laten plaatsvinden tussen kunstenaars van alle disciplines om zo verbindingen te leggen.

Agenda

Geen activiteiten gevonden

Search