Opening "Kunst in de Sluis"

Op zaterdag 19 mei zijn tijdens de Open Haven Dagen de doeken van "Kunst in de Sluis" onthuld.

Voor zover bekend is de Lindesluis in Gorinchem de enige sluis in Nederland die een tentoonstelling heeft in de sluis.

Marleen van Zwienen van het Jeugdatelier heeft samen met jurylid Cees van Meerten werk van cursisten geselecteerd voor deze bijzondere open lucht tentoonstelling. Op 2 doeken zijn kunstwerken afgedrukt die gemaakt zijn door leerlingen van het jeugdatelier. De kunstwerken zijn geïnspireerd op topstukken uit de Gouden Eeuw.
De doeken sieren nog het hele jaar aan weerszijden van de muren in de Lindesluis te Gorinchem.

Met de onthulling van deze doeken is het eerste stap gezet naar de grote kunstmanifestatie "Gorcums Gouden Eeuw Nu!". Deze kunstmoanofestatei zal later dit jaar gehouden wordt van zaterdag 15 september t/m zaterdag 20 oktober in de historische binnenstad van Gorcum en heeft als thema de door het Gouden Eeuw Team verworven schilderijen in het Gorcums Museum.

Ruim 30 Kunstenaars met uiteenlopende disciplines exposeren hun werken geïnspireerd op de schilderijen van de Gorcumse Gouden Eeuw in etalages van winkels en in culturele instellingen in het hart van het historisch centrum. Er komen geleide routes door kunstkenners waarvoor geïnteresseerde groepen zich kunnen inschrijven. en door de combinatie van oude schilderijen en eigentijdse kunst ontstaan nieuwe, spannende verhalen. Theatermaker Roy Grünewald maakt een speciale route.

kijk op www.gorcumsgoudeneeuwnu.nl voor meer informatie 

Hier een fotoverslag van de opening

Kunstcafé Rivierenland

Kunstcafé Rivierenland heeft als doel om ontmoetingen te laten plaatsvinden tussen kunstenaars van alle disciplines om zo verbindingen te leggen.

Agenda

20apr
20.04.2024 16:00 - 18:00
Kunstcafé Rivierenland bijeenkomst
18mei
18.05.2024 16:00 - 18:00
Kunstcafé Rivierenland bijeenkomst
15juni
15.06.2024 16:00 - 16:30
Kunstcafé Rivierenland bijeenkomst
20juli
20.07.2024 16:00 - 18:00
Kunstcafé Rivierenland bijeenkomst

Search