Verslag van de bijeenkomst 18 november Dorpshuis Spijk.

Het was een goede, gezellige opkomst, zelfs Sinterklaas schoof voorbij.

Expositie 'Aandacht Voor Je Omgeving'

Cees van Meerten vertelt over onze succesvol verlopen expositie ‘Aandacht voor je omgeving’ in Merwezicht in Gorcum. Er zijn ruim 350 bezoekers geweest.

 

(Nieuwe) bezoekers

Een paar (bijna) nieuwe gezichten in het Kunstcafé. Heleen van der Werff, Cordula en Nol Verhoef, welkom.

Heleen van der Werff.

Zij Woont sinds 2022 in Giessenburg in een tiny house. Nu alles daar al aardig op orde is komt er weer tijd voor haar beeldhouwwerk. www.dutchtinyhouses.nl/referentie/mevr-van-der-werff.  Zij laat een magazine zien die is uitgebracht ter gelegenheid van het 10 jarig bestaan van de amateurclub vereniging GOED GEZIEN GOED BEKEKEN.

Cordula

Cordula vertelt over haar ontwikkeling tot kunstenaar. Ze schildert landschappen, dieren, portretten en stillevens. Olieverf op paneel. Ze werkt aan een serie schilderijen die verbinding maakt tussen Nederland en Zuid Korea. Ze heeft onlangs haar werken geëxposeerd in het Hendrick Hamel Museum in Gorcum.
Meer over het werk van Corula


Nol Verhoef

Hij heeft een boek met afbeeldingen van zijn werk bij zich. Hij heeft onlangs geëxposeerd en gewerkt op de zolder van het Gorcums museum


Kook- en kijkboek Smakelijk Gorcum

Annet Ardesch en Marian Tenkink vertellen over het kook- en kijkboek Smakelijk Gorcum dat zij samen met Roy Grünewald hebben samen gesteld. Het is een boek met het Historisch Kabinet van Gorinchem met zijn diner/vestingborden als uitgangspunt. Deze borden zijn ontworpen door kunstcollectief Woman4Art naar aanleiding van de gezamenlijke expositie GORCUMSE GOUDEN EEUW NU! van Kunstcafé Rivierenland. In het boek ook enkele schilderijen uit deze Gorcumse Gouden Eeuw. Er staan recepten en verhalen van Gorcumse restaurants in, gecombineerd met historische verhalen van Roy Grünewald, Gorcumse Geheimen! Vaak zijn de verhalen, geheimen, gekoppeld aan de locatie van de restaurants die binnen de vesting Gorcum staan. Met prachtige foto’s van Henk Ganzeboom. Het is gemaakt voor Lionsclub Gorinchem. De opbrengst van de boeken gaan naar Gorcumse goede doelen: Het Hospice en de Voedselbank. Momenteel zijn de boeken verkrijgbaar bij de Gorcumse boekhandels, VVV, Gorcums Museum en Hendrick Hamel Museum.

Meer info vind je hier
 

Annelies Dölle vertelt nog over een mooie tentoonstelling in de Kunsthal in Rotterdam van Ai wei wei.

Website kunsthal


 Een fotoverslag van Conny vindt je hieronder.

 

Kunstcafé Rivierenland

Kunstcafé Rivierenland heeft als doel om ontmoetingen te laten plaatsvinden tussen kunstenaars van alle disciplines om zo verbindingen te leggen.

Agenda

20juli
20.07.2024 16:00 - 18:00
Kunstcafé Rivierenland bijeenkomst
17aug
17.08.2024 16:00 - 18:00
Kunstcafé Rivierenland bijeenkomst
21sept
21.09.2024 16:00 - 18:00
Kunstcafé Rivierenland bijeenkomst
19okt
19.10.2024 16:00 - 18:00
Kunstcafé Rivierenland bijeenkomst

Search