Even voorstellen: Bert Sterk

Wie zijn de kunstenaars van Kunstcafé Rivierenland en hoe gaat het met ze in deze bijzondere tijd. In deze serie willen we, door middel van een vier tal vragen, jullie kennis laten maken met de kunstenaar.

Dit keer aan het woord: Bert Sterk

Hoe en wanneer is de kunstenaar in jou ontstaan en waar sta je nu?

Ik weet nog dat ik op de basisschool goed kon tekenen, rond mijn 12e kreeg ik een schriftelijke cursus van de Famous Artist School van mijn vader. Daarna kwam de pubertijd, gezin en carrière. Pas in 2006 heb ik de creativiteit weer opgepakt en ben bij “Toon” in de Boerenstraat in Gorcum gaan schilderen, tekenen en boetseren. Op zoek naar een academie kwam ik bij de Glaskunstacademie in Antwerpen terecht, waar ik met veel plezier in 8 jaar de  glaskunstopleiding heb afgerond.
Nu werk ik thuis in mijn eigen  glasatelier en mag op diverse plaatsen in het land exposeren.

Wanneer ben je in jou herinnering voor het eerst in aanraking gekomen met kunst?

Tijdens mijn schooltijd in het voortgezet onderwijs, daar werd de kunst van Ad Dekker besproken.

Wie of wat heeft jou aangezet iets met jou talent te gaan doen.

Ik heb bij Toon les gehad van Arie Brinkman en Elly Veelenturf die mij nieuwe kunst en kunstenaars lieten ontdekken en mijn vrouw stimuleerde mij om verder te zoeken. Ik heb samen met Rieke van der Stoep de Glaskunstacademie gevolgd, wat heel inspirerend was om samen te doen.

Waar ben je nu mee bezig? Waar loop je in deze coronatijd tegen aan, of zie je juist de voordelen van de beperkingen in deze tijd?

In mijn werk komt vaak de relatie tussen mensen terug. Voor mijn afstuderen maakte ik een serie “Onbereikbaar”. Ik ben blij dat ik in deze periode kan verbeelden wat mij bezig houdt.
We zijn nu werkelijk onbereikbaar, afgeschermd met mondmaskers. Voor mij is dit gegeven een bron van inspiratie. Daarom vond ik tijdens onze gezamenlijke expositie “Na de stilte” zo goed om te zien wat deze periode ons creatief heeft gebracht.

 

 

 

 Kijk voor meer werk van Bert in zijn portfolio en op Www.bertsterkglas.nl

 

Kunstcafé Rivierenland

Kunstcafé Rivierenland heeft als doel om ontmoetingen te laten plaatsvinden tussen kunstenaars van alle disciplines om zo verbindingen te leggen.

Laatste nieuws

Agenda

Geen activiteiten gevonden

Search