Even voorstellen: Patrick de Wit

Wie zijn de kunstenaars van Kunstcafé Rivierenland en hoe gaat het met ze in deze bijzondere tijd. In deze serie willen we, door middel van een vier tal vragen, jullie kennis laten maken met de kunstenaar.

Dit keer aan het woord: Patrick de Wit

Hoe en wanneer is de kunstenaar in jou ontstaan en waar sta je nu?

Waarschijnlijk al ergens vroeg op de basisschool, zo lang als ik me kan herinneren ben ik al bezig met tekenen en later met schilderen. Op dit moment ben ik een van de zeven eigenaars van galerie de Burgpoort in Gorinchem. Ik heb dus een eigen plek om te exposeren en verkopen.

Wanneer ben je in jou herinnering voor het eerst in aanraking gekomen met kunst?

Al op hele jongen leeftijd, mijn vader is een groot kunstliefhebber. Hoewel ik een exacte leeftijd niet kan heugen ging ik al vroeg mee naar musea. Dit waren weliswaar vooral oude meesters toch heeft dit mijn interesse in kunst aangewakkerd, pas later is mijn focus, zowel in werk als wat ik persoonlijk mooie kunst vind, verschoven naar abstract en modern.

Wie of wat heeft jou aangezet iets met jou talent te gaan doen.

Ik wilde dit altijd zelf al, al van jongs af aan, kunstenaar worden. Natuurlijk hebben ouders, familie en vrienden me altijd gesteund en recent zijn ook zei het geweest die me het laatste zetje hebben gegeven om op zoek te gaan naar mogelijkheden om te exposeren en mijn werk als kunstenaar uit te breiden.

Waar ben je nu mee bezig? Waar loop je in deze coronatijd tegen aan, of zie je juist de voordelen van de beperkingen in deze tijd?

Op dit moment probeer ik mijn naamsbekendheid te vergroten en werk te verkopen via de galerie. De coronacrisis enerzijds brengt natuurlijk beperkingen met zich mee; er zijn beduidend minder mensen in de galerie. Anderzijds; omdat we nergens meer heen kunnen en mogen is er simpelweg meer tijd om te werken.

 

 

 Kijk voor meer werk van Patrick in zijn portfolio en op www.pattiesart.nl

 

Kunstcafé Rivierenland

Kunstcafé Rivierenland heeft als doel om ontmoetingen te laten plaatsvinden tussen kunstenaars van alle disciplines om zo verbindingen te leggen.

Agenda

Geen activiteiten gevonden

Search