Even voorstellen: Nicoline Voormolen

Wie zijn de kunstenaars van Kunstcafé Rivierenland en hoe gaat het met ze in deze bijzondere tijd. In deze serie willen we, door middel van een vier tal vragen, jullie kennis laten maken met de kunstenaar.

Dit keer aan het woord: Nicoline Voormolen

 

Wanneer ben je in jou herinnering voor het eerst in aanraking gekomen met kunst?

De eerste aanraking met kunst was heel laat. Thuis was niemand met kunst bezig. Pas op de Pedagogische Academie bij de lessen kunstgeschiedenis ging er een wereld - vol schatten - voor mij open!

Wie of wat heeft jou aangezet iets met jouw talent te gaan doen?

Op de lagere school vond ik handwerken en tekenen erg leuke vakken. Handenarbeid kregen wij meisjes in de 60er jaren van de vorige eeuw niet, dat was alleen voor de jongens.                                Op het Lyceum en de Pedagogische Academie ging ik los. Daarna nog allerlei cursussen gevolgd om nieuwe technieken te leren, maar ook om lessen en activiteiten rondom kunst op scholen te kunnen organiseren. Als Kunstjuf geef ik nu handenarbeid en tekenenlessen op verschillende basisscholen

Waar ben je nu mee bezig? Waar loop je in deze coronatijd tegen aan, of zie je juist de voordelen van de beperkingen in deze tijd?

Tijdens de lockdown heb ik eerst een kamer ingericht tot atelier. Vorig jaar heb ik nl. de stoute schoenen aangetrokken en ben gestart met de Kunstacademie in Arendonk. In maart werden de lessen online gegeven en dat betekende dus thuis aan de slag. Het is ploeteren, maar het geeft veel voldoening en positieve energie!

Alles kwam in die tijd in een ander licht te staan en ik heb een stap teruggedaan in tempo. Naast schilderen heb ik, samen met mijn dochter, veel gewandeld in de omgeving en genoten van het vroege voorjaar met zijn ontluikende natuur en prachtig licht. Lekker eten en drinken, goede gesprekken en mooie muziek: intens genoten van de kleine dingen.

Ook hebben we als Kunstcollectief Woman4Art gewerkt aan de installatie voor de “Na de stilte”-expositie op Fort Vuren. Een installatie met de naam “Time-out” wat staat voor een periode vol rust, licht en regelmaat. Een periode die me veel geleerd heeft over mezelf en hoe ik in het leven wil staan en dat wil ik vasthouden.

Time out

Maak leeg die agenda en schilder zacht de lente

Fluister, zing, lach, dans, praat en luister vooral

naar eenieder die je lief is

Er is nu, er is tijd

Omarm steeds opnieuw de rust

Lees eindeloos de mooiste verhalen

om als een roos te kunnen slapen

Proef alle kookboeken uit

Fotografeer taarten met roze glazuur

Er is nu, er is tijd

Zie alles in een ander licht

Kus met vuur de winter

Wandel dagen traag door de seizoenen

Houd je allerliefsten altijd dicht bij je hart

Er is nu, er is tijd

 

 

 

 

 Kijk voor meer werk van Nicoline in haar portfolio

 

Kunstcafé Rivierenland

Kunstcafé Rivierenland heeft als doel om ontmoetingen te laten plaatsvinden tussen kunstenaars van alle disciplines om zo verbindingen te leggen.

Agenda

20apr
20.04.2024 16:00 - 18:00
Kunstcafé Rivierenland bijeenkomst
18mei
18.05.2024 16:00 - 18:00
Kunstcafé Rivierenland bijeenkomst
15juni
15.06.2024 16:00 - 16:30
Kunstcafé Rivierenland bijeenkomst
20juli
20.07.2024 16:00 - 18:00
Kunstcafé Rivierenland bijeenkomst

Search