Even voorstellen: Annelies Dölle

Wie zijn de kunstenaars van Kunstcafé Rivierenland en hoe gaat het met ze in deze bijzondere tijd. In deze serie willen we, door middel van een vier tal vragen, jullie kennis laten maken met de kunstenaar.

Dit keer aan het woord: Annelies Dölle

 

Wanneer ben je in jou herinnering voor het eerst in aanraking gekomen met kunst?

Al op de lagere school was ik altijd bezig met tekenen en kleuren. Op de middelbare school had ik daar mijn eerste expositie, maar mijn artistieke ambities ontwaakten toen ik een tekenopleiding voor een tekenacte volgde bij Thierry Veltman.

Waar sta ik nu?

Heel veel schilderijen en exposities later ben ik nog steeds zoekend. Elk nieuw schilderij is weer een avontuur. Hoe zal het proces gaan, wat gaat het worden. Meestal komt er een punt waarop ik het weg wil doen, overschilderen, maar uiteindelijk komt er altijd een schilderij uit waar ik tevreden mee ben. Nee, routine is het nog steeds niet en zal het ook nooit worden. Daarvoor zijn mijn schilderijen te veel verbonden met mijn innerlijk proces.

Wie of wat heeft jou aangezet iets met jouw talent te gaan doen?

Heel vroeger was er op de TV een kunstprogramma met Pierre Jansen; Openbaar Kunstbezit. Dat was zo’n inspirerende man met zulke boeiende verhalen, die heeft mijn interesse voor kunst gewekt.

Waar ben je nu mee bezig? Waar loop je in deze coronatijd tegen aan, of zie je juist de voordelen van de beperkingen in deze tijd?

Pas toen ik op een antroposofische opleiding eitempera ontdekte, ontstak het vuur in mij. Eitempera is een oeroude techniek waarbij pigmenten vermengd worden met ei, water en vernis. Het is echt “slow”schilderen. Laag voor laag, na elke laag een aantal dagen drogen. Zo subtiel, zo gelaagd, zo doorwerkt, daarin kan ik mijn diepgang kwijt.

Altijd schilder ik over wat er in mij en de wereld speelt. Nu gaat het over het creëren van een nieuwe, betere wereld. Mijn laatste schilderij heet “Het begin van de nieuwe wereld”. In corona tijd mis ik de contacten en de inspiratie van andere kunstenaars, tegelijkertijd helpt het ook om uit oude patronen en gewoontes te stappen. Om het proces van vernieuwing op een speelse manier te stimuleren ben ik nu bezig met knippen, scheuren en plakken om nieuwe composities en kleuren combinaties uit te proberen. 

 

 

 Kijk voor meer werk van Annelies in haar portfolio

 

Kunstcafé Rivierenland

Kunstcafé Rivierenland heeft als doel om ontmoetingen te laten plaatsvinden tussen kunstenaars van alle disciplines om zo verbindingen te leggen.

Agenda

Geen activiteiten gevonden

Search