Even voorstellen: Marleen van Zwienen

Wie zijn de kunstenaars van Kunstcafé Rivierenland en hoe gaat het met ze in deze bijzondere tijd. In deze serie willen we, door middel van een vier tal vragen, jullie kennis laten maken met de kunstenaar.

Dit keer aan het woord: Marleen van Zwienen

Hoe en wanneer is de kunstenaar in jou ontstaan….en waar sta je nu?

Als kleuter stond ik al bij de tekentafel van mijn vader die architect was om mijn eigen droomhuis te tekenen. Daarnaast 2 supercreatieve oma’s en opa’s die mij inspireerden om gewoon aan te pakken en altijd klaar stonden om te helpen. Het werken met ‘wat er is’ loopt als een rode draad met mij mee. Juist die beperkingen prikkelen mijn fantasie.

Wanneer ben je in jouw herinnering voor het eerst in aanraking gekomen met kunst?

Het is begonnen in mijn vroegste jeugd.

Wie of wat heeft jou aangezet iets met jouw talent te gaan doen?

Mijn omgeving, maar vooral mijn innerlijke drijfkracht om te creëren.

Waar ben je nu mee bezig? Waar loop je in deze coronatijd tegen aan, of zie je juist de voordelen van de beperkingen in deze tijd?

Naast het maken van mijn eigen werk geef ik veel creatieve lessen. Het doorgeven van kennis en inspireren om te creëren geeft heel veel voldoening. In deze coronatijd heb ik extra ingezet om digitaal ontmoeten en lesgeven te ontwikkelen. En dat bevalt goed. Ik zal het er zeker naast blijven doen.

 

Ik maak al jaren bloemstillevens. Dat is ooit begonnen met een ontwerpwedstrijd in het Dordrechts Museum. Daar koos ik als inspiratie een werk van de schilder Fantin Latour. Eigenlijk vind ik (nog steeds) bloemstillevens een beetje tuttig, daarom geef ik er een eigen draai aan.
Dit stuk is gekocht door een klant die het aan zijn vrouw heeft gegeven. Zo had ze altijd een bloemetje staan en hoefde ze nooit meer te zeuren.
 

Voor meer werk van Marleen kijk in haar Portfolio

Kunstcafé Rivierenland

Kunstcafé Rivierenland heeft als doel om ontmoetingen te laten plaatsvinden tussen kunstenaars van alle disciplines om zo verbindingen te leggen.

Agenda

Geen activiteiten gevonden

Search