Even voorstellen: Silene van Waveren

Wie zijn de kunstenaars van Kunstcafé Rivierenland en hoe gaat het met ze in deze bijzondere tijd. In deze serie willen we, door middel van een vier tal vragen, jullie kennis laten maken met de kunstenaar.

Dit keer aan het woord: Silene van Waveren

Hoe en wanneer is de kunstenaar in jou ontstaan en waar sta je nu?

Ha, al vanaf ik kon knutselen. Ook veel met naald en draad.

Na mijn mode opleiding in Amsterdam ben ik gedurende 20 jaar werkzaam geweest als redacteur bij het tijdschrift Marion, bij de encyclopedie ‘Het Komplete Handwerken’ en ‘Handwerken zonder grenzen’. Bij uitgeverij Eska Tijdschriften, Kluwer en later VNU Tijdschriften. Tijdens deze periode volgde ik gedurende een aantal jaren de avondopleiding aan de School voor Beeldende Kunsten in Utrecht.

Nu ben ik al weer meer dan 25 jaar werkzaam als Beeldend kunstenaar. Ik werk figuratief en met o.a. keramiek/porselein, met vaak zelf samengestelde sinter engoben. Ook met aluminiumcement, metalen, glas en textiel.

Wanneer ben je in jou herinnering voor het eerst in aanraking gekomen met kunst?

Vanaf mijn geboorte, mijn ouders hebben het met de paplepel ingegeven. Veel naar musea, maar ook was er in mijn ouderlijk kunst goed vertegenwoordigd.

Wie of wat heeft jou aangezet iets met jouw talent te gaan doen?

Gestimuleerd door mijn ouders.

Waar ben je nu mee bezig? Waar loop je in deze coronatijd tegen aan, of zie je juist de voordelen van de beperkingen in deze tijd?

Dit jaar heb ik mooie opdrachten mogen maken en ook op dit moment heb ik net een opdracht afgerond. Waaronder diverse urnen, die ik geheel naar wens van de klant uitvoer. Ik ben het tussenstation en wil hen in de rouwperiode om mijn manier steunen, door goed te luisteren naar hun wensen en deze aan de hand van schetsen die ik voor hen maak, uit te voeren.

Daarnaast werk ik aan mijn vaste lijnen die ik al jaren heb, zoals: Vogels, Catwalkladies, Betties ed. Waar is nieuwe twist of verhaal aan geef.

Voor volgend jaar met Kunstcafé Rivierenland, thema-expositie 'Hugo de Groot', waaraan ik ook deel mag nemen in Slot Loevestein.

Natuurlijk is deze tijd ook voor veel kunstenaars moeilijk, veel exposities en beurzen die gecanceld zijn. Maar ik heb deze tijd benut om weer nieuwe werken te ontwikkelen.

 

 

 Kijk voor meer werk van silene in haar portfolio en op www.silenevanwaveren.com

 

Kunstcafé Rivierenland

Kunstcafé Rivierenland heeft als doel om ontmoetingen te laten plaatsvinden tussen kunstenaars van alle disciplines om zo verbindingen te leggen.

Agenda

Geen activiteiten gevonden

Search