Even voorstellen: Gerard Mijnster

Wie zijn de kunstenaars van Kunstcafé Rivierenland en hoe gaat het met ze in deze bijzondere tijd. In deze serie willen we, door middel van een vier tal vragen, jullie kennis laten maken met de kunstenaar.

Dit keer aan het woord: Gerard Mijnster

Hoe en wanneer is de kunstenaar in jou ontstaan….en waar sta je nu?

Al vanaf mijn jonge jaren ben ik geobsedeerd door de wereld om mij heen. Altijd was ik op ontdekkingstocht in het groen, dat toen nog heel dichtbij was, en sleepte van alles mee naar huis. Mooie takken, stenen, een uit de boom gevallen vogelnest, kikkervisjes enz. kregen een plaatsje in mijn slaapkamer.
Deze bewondering van en verwondering over de natuur is altijd gebleven en op latere leeftijd ga je je afvragen welke plaats de mens inneemt in het geheel. En zo krijg je interesse in de geschiedenis van de mensheid, die nauw verweven is met de beeldende kunsten.

Wanneer ben je in jouw herinnering voor het eerst in aanraking gekomen met kunst?

Ik heb altijd getekend en geschilderd, maar was zelden tevreden over het resultaat. Dit spoorde mij aan in musea het werk van de grote meesters te bestuderen. Ik ontdekte dat “zien” meer is dan “kijken”. Ik ben dus volledig autodidact en zit nog altijd in een experimentele fase, die waarschijnlijk nooit eindigt.


Waar ben je nu mee bezig? Waar loop je in deze coronatijd tegen aan, of zie je juist de voordelen van de beperkingen in deze tijd?

Naast schilderijen maak ik ook beelden, meestal van in de natuur verzamelde objecten. De coronacrisis doet ons beseffen hoe kwetsbaar de mensheid is en dwingt ons hopelijk tot minder arrogant gedrag t.o.v. alles wat de aarde zo mooi maakt. Voor mij ook weer nieuwe inspiratie.
 Kijk voor meer werk van Gerard in zijn portfolio

 

Kunstcafé Rivierenland

Kunstcafé Rivierenland heeft als doel om ontmoetingen te laten plaatsvinden tussen kunstenaars van alle disciplines om zo verbindingen te leggen.

Agenda

Geen activiteiten gevonden

Search